Site İçi Arama: "dezenfektan"

Site içerisinde arama sonucu 19 sonuç bulundu.

İÇERİK

Hybrid Portatif Alkali Su Cihazı

Kullanmak için en iyi kaynak su nedir?

İyi filtrelenmiş olduğundan ve iyi bir başlangıç noktası olan yaklaşık 7 pH'a mineral açıdan dengelenmiş olduğundan maden suyu kullanılmasını tavsiye ederiz. Musluk suyu kötü değildir, fakat durumdan duruma göre büyük değişiklikler gösterir. Musluk suyunuzun çok sert veya çok yumuşak olup olmadığını bildiğinizden emin olunuz çünkü bu koşullar Hibritin performansını düşürecektir.

 

+ Niçin düşük, orta ve yüksek pH ayarları vardır?

Bunun nedeni burada suyun farklı tipleri için birçoğunun kullanılmasıdır. Düşük alkalin seviyeli su, insanların iyonize suyu içmeye başlamaları için harikadır. Zayıftır ancak vücudunuzun bir defasında değil de yavaşça toksinlerinden arınmasını sağlayan antioksidanlarla doludur. Düşük seviyeli alkalin suyu içtikten bir hafta sonra, orta seviyeli alkalin suya değiştirin. Bu 9.5 pH ve -300 ORP’de ayarlıdır, ortalama yetişkinlerin içmesi için tavsiye ettiğimiz en iyi sudur. Güçlü alkalin su pişirme ve çay yapma için kullanılır. Düşük seviyeli asitli su saksı çiçeklerinizi sulamak için mükemmel seviyedir. Orta seviyeli asitli su yüzünüzü yıkamanız için en harika güzellik suyudur. Güçlü asitli su bakteri ve virüsleri sterilize edebilir, ayrıca tezgahlar, diş fırçaları, kesme tahtalarınız ve daha birçok şeyin temizliği için kullanabilirsiniz.

 

Burası hızlı bir başvuru kaynağıdır:

Güçlü asidik su, yaklaşık 3.5 pH’dır, sterilizasyon için bir dezenfektan olarak işlev görür. Orta asidik su, yaklaşık 5.5 pH’dır, doğal sıkılaştırıcı etkisinden dolayı cildiniz için güzellik suyu olarak kullanılır. Zayıf asidik su yaklaşık 6.5 pH’dır ve saksı çiçekleriniz ve kesme çiçekleriniz için mükemmel asiditedir. Nötr (yalnızca filtrelenmiş) su ne alkalindir ne de asittir ve mide hastalığı olan hastalar ve ilaç almak için çok iyidir. Zayıf alkalin su, yaklaşık 8.5 pH’dır, iyonize suyu ilk defa içtiğiniz zaman iyi bir ilk adım olarak işlev görür ve çocuklarınızın içmesi için en iyisidir. Orta alkalin su, yaklaşık 9.5 pH’dır, ortalama yetişkinler için en iyi içme suyudur. Güçlü alkalin su, yaklaşık 10.5 pH’dır, pişirme, çay ve kahve yapma için çok iyidir!

 

Alkalin ve Asidik Su için İpuçları

Kahvaltıdan ve yatmadan önce alkalin sudan bir ila iki bardak içmek vücudunuzun doğal detoksifikasyon işleminize çok yardımcıdır. Saf suyun aksine, alkalin suda bakteri oluşumu yoktur, bu yüzden istediğiniz kadar içmeniz güvenlidir. Alkalin suyu soğuk ve hava geçirmez bir kapta muhafaza etmek iyidir. Bu yaptıktan sonra beş gün boyunca ömrünü uzatacaktır. Ancak, daha çok antioksidan ve daha güçlü alkalinite almak için ilk yirmi dört saat içinde iyonize suyu içmeniz en iyisidir. Eğer bir kızarıklık varsa, güçlü asidik su kullanın. Bu kimyasal kullanmadan temizleyecektir ve tahrişi hafifletecektir. Kanayan yaranız varsa, güçlü asidik su kullanın. Bu kanamayı yavaşlatacaktır ve cildinizi sterilize edecektir.

 

Kaynak su haznesi dolduğu zaman, su seviye çizgisine kadar doldurulmalı mı?

Hayır, daha az su ile doldurmak yeterlidir. Hibrit aynı çalışacaktır.

 

Hibritim ile sıcak su kullanabilir miyim?

Hayır, sıcak su Hibrite zarar verecektir. Lütfen yalnızca soğuk su kullanın.

 

Alkalin su olan bardağımdaki küçük baloncuklar nedir?

Bunlar hidrojen gaz ve oksijen formunda yardımcı antioksidanlardır. Vücudunuzun tüm antioksidanları aldığından emin olmak için bardağınızdaki suyu hızlıca içmek en iyisidir.

 

Alkalin suyun en son süresi ne kadardır?

Yaklaşık iki gündür, ancak bir gün içinde içmeniz gereklidir. Bir günden sonra antioksidanları ve alkaliniteleri kaybeder. Asitli su niçin kokuyor? Filtrelendiğini düşündüm. Filtrelenmiştir ancak asitli su hipokloröz yapma işlemi süresince klor gibi koku oluşturur. Bir süredir Hibritimi kullanıyorum ve pH testi yaptım ve ilk aldığım zaman biraz zayıf buldu. Niçin? Mineraller bazen iyonları azaltarak plakalarda birikebilir. Kaynak su haznesine üç damla beyaz sirke damlatarak plakaları temizleyebilirsiniz, daha sonra boşalana kadar çalıştırın. İlk önce filtreyi çıkarın.

 

İlaç alıyorum. Bunları aldığım zaman içmek için en iyi su hangisidir?

İlaç alındığı zaman alkalin su yerine yalnızca filtrelenmiş su içmenizi öneririz.

 

Alkalin ve asitli buz küpleri yapmak mümkün mü?

Evet. Daha sağlıklı yapmak için favori içeceğinize alkalin buz küplerini ekleyin.

 

Yüzümü yıkadığım zaman, biraz asitli su içtim. Zararlı mı?

Hayır, pek sayılmaz. Soda içmek gibi kötü değil!


Detaylı Bilgi

INDUCT 5000

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir.
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb.
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır.
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

INTERMEDIATE S1

Temel ürün kalitesine uygunluk, yapı, aroma ve estetik çekiciliğin yanı sıra yüksek verimde işleme, bitmiş mamulün mikrobiyal güvenliğini sağlamak için büyük ölçüde optimum hijyen standartlarının sağlanmasına dayalıdır. Uzun zamandır var olan biyosidal çözümlere müdahale, normal çalışma saatlerinde yapılan uygulamalara sınırlandırılmıştır. Piyasada var olan çok sayıdaki ürün ve onların ilgili aktif muhteviyatları, verimlilik, kullanım kolaylığı, etkinlik, güvenlik ve “yeşil” özellikleri açısından pek çok ilgi çekmiştir.

 

Doğal çözelti

Elektro açıdan Aktif Edilmiş Su (ECA) çözeltileri için Haziran 2006’da SABS’dan tam güvenlik ve antimikrobiyal etkinlik akreditasyonu alan Radical Waters, hassas üst düzey ürün gamlarına özel gıda derecesi çözeltiler sunabilmektedir. Aktivasyon sonrası su molekülünde oluşturulan benzersiz özellikler, son derece kuvvetli ve çevreyle dost dezenfekte edicilerle sonuçlanmakta olup imalat prosesinin bir parçası olarak veya doğrudan nihai üründeki bir muhteviyat olarak kullanılabilir.

Sıradan dezenfektanlar ve işleme kimyasallarıyla karşılaştırıldığında ECA, aktivasyon prosesinde sadece doğal elementleri kullanır ve insanlara karşı toksik olmadığı, tamamen güvenli olduğu ve aynı zamanda bakteriler, sporlar, virüsler, mayalar (wild strains) ve küflere karşı da bilinen dayanıklılık olmaksızın öldürücü olduğu defalarca kanıtlanmıştır.

 

Üstün Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği, hafife alınmaması gereken bir konu olup mevzuatlara uyum ve şöhret açısından şirketin sosyal sorumluluğu üzerinde önemli bir etkisi vardır. ECA aşağıdaki hususlara dikkat çeker:

ECA, muhteviyat, dezenfektan ve etkili su işleme çözeltisi olarak etkindir.

ECA, toksik değildir, durulama gerektirmez, leke bırakmaz ve nihai ürünün beslenme durumunu etkilemez.

ECA prosesi, çözeltilerin gerçek zamanlı ölçümünü, denetlenmesini ve kontrolünü sağlar ve bu da mikrobiyal yok edimin etkinliğini gösterir.

ECA, gıdayla geçen hastalık oluşumlarını tehlikeli bakterileri %99.99’a kadar ortadan kaldırarak azaltır ve aynı zamanda optimum nihai ürün kalitesi sağlar ve kontaminasyon ve bozulma derecelerini düşürür.

Gelişmiş Biyofilm kontrolü – dolayısıyla en büyük kontaminasyon kaynaklarından birini ortadan kaldırır

ECA’nın, geniş spektrumlu biyosidal aktivitesi, hızlı sanitasyon süreleri, yüzey biyofilmleri dökümü ve hızlı drenajı vardır.

Gelişmiş atık yönetimi – işlenmiş su, döküm sonrası su haline gelir.

İşlemleri ve prosesleri basitleştirerek daha büyük tasarruf sağlar “tek çözelti çoklu uygulama.
 


Detaylı Bilgi

INTERMEDIATE S1

Biyofilmler; yaş, nemli ortamlarda biriken yapışkan tabakalardır. Genelde temizlenmesi zor olup göze hoş görünmez ve daha da önemlisi Listeria da dahil hem patojen hem de gıda bozan organizmalar içerirler. Şu anda biyofilm kontrolü genelde klor bazlıdır. Biyofilmin, MRSA ve antibiyotiklere benzer şekilde geleneksel klor-bazlı ürünlere dayanıklı hale gelmiş olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Gıda işlemede bu klor-bazlı sanitizerler üzerinde beklemekte olan kısıtlamalarla birlikte daha fazla gıda imalatçısı, Elektro-Kimyasal açıdan Aktif Su veya bizim deyimimizle ECA kullanımının sunduğu çözümlerle ilgilenmektedir.

 

Doğal bir Süreç

Sıradan dezenfektan ve deterjanlarla karşılaştırıldığı zaman ECA sadece aktivasyon sürecindeki doğal elementleri kullanır ve tamamen güvenli olduğu ve insanlara karşı toksik olmadığı aynı zamanda da bakteri, spor, virüs, mantar, maya (wild strain) ve küflerin kontrolü açısından da son derece etkili olduğu defalarca kanıtlanmıştır. Biyofilmin ortadan kaldırılması ve kontrolündeki kanıtlanmış etkinliğine ek olarak biyofilm, ECA’yı fabrika veya tesis kapsamında en yüksek hijyen standartlarını koruyarak ve kontaminasyonunun önlenmesinde güçlü bir müttefik yapmaktadır.


Detaylı Bilgi

pureWash Pro X2

Sorun:

Geleneksel çamaşır yıkama, sıcak su ve fosfatlardan, klor ve parfümlerden (deterjanlardan) oluşan kimyasal bir çorbayı içerir. Bu kimyasallar kumaşlarımızı temizler. Ancak aynı zamanda kumaşın içine de gömülürler. Bu da şu sonuçları doğurur:

• Alerjik reaksiyon olasılığı

• Dokunun ağırlığının azalması (hacim kaybı)

• Renklerin matlaşması

• Arta kalan deterjanların kir ve kirleticileri kendine çeken yapışkan bir yüzey oluşturması

• Su kaynaklarımızın fosfatla ve klorla kirlenmesi

 

Çözüm: LaundryPure

VOLLARA-ECOQUEST nispeten yeni bir çamaşır yıkama teknolojisini aldı ve geliştirdi!

Ozon otellerde, ticari çamaşırhanelerde ve hastanelerde 10 yılı aşkın süredir kullanılıyor ve mükemmel sonuçlar veriyor.

 

Şimdi VOLLARA- ECOQUEST Radyan Katalitik İyonizasyon™ ile bu teknolojiyi bir üst seviyeye taşıyor. Özel VOLLARA- ECOQUEST Gelişmiş Oksitleme Teknolojisi doğanın en güçlü ve dezenfektan teknolojilerinden altı tanesini çamaşırlarınızın temizliğine uyguluyor.

 

VOLLARA-ECOQUEST Çamaşır Saf Temizleme Süreci: 

• Oksitleme Gazları: Radyan Katalitik İyonizasyon™ Hücresi ozonu ve yüksek yoğunluklu LED Kızılötesi ışığını hidratlı dörtlü metalik bir hedef üzerinde kullanarak şunları oluşturur:

   Ozon

   Ozonit İyonları

   Hidro Peroksitler

   Hidroksitler

   Serbest oksijen molekülleri

   Süper oksit iyonları

 

Bu Gelişmiş Oksitleyiciler suda sürüklenirler ve yağları ve kiri parçalarlar, kumaşı dezenfekte ederler ve en iyi soğuk suda işe yararlar.
 


Detaylı Bilgi

pureWash Pro X2

DETERJAN NEDİR?

Petro-Kimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan, toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere ''Deterjan'' denilmektedir. Deterjan, kir sökücü anlamına gelmektedir ve sabun dışındaki temizliyicilerin tümü deterjan sınıfına girmektedir.

Deterjanların yoğun bir şekilde kullanımına II. Dünya Savaşı sırasında başlanılmıştır. Fakat deterjan temizlik amacıyla değil, sabun yapımında kullanılan yağlar, askeri araç ve silahları yağlamak amacıyla kullanılmıştır. Deterjan, sabun gibi kirleri, yağ lekelerini sökerek bunların suda asılı durumda kalmalarını sağlamaktadır. Deterjan sabunun yaptığı her işi yapabilse de sabun birçok kullanım alanında deterjanın yerini alamamaktadır.

Deterjan, suyun yüzey gerilimini azaltarak, temizlenecek nesnenin içine girmektedir. Bu şekilde kirler ve yağlar oldukları yerlerden çıkarak tekrar kirlerin nesneye yapışmasını önlemektedir. Deterjanın en önemli özelliklerinden biri de köpüklenmedir. Deterjanlar sert sularda bile kolayca köpürebilen bir yapıya sahiptir.

DETERJAN TARİHİ

15. yy. da İtalya, Venedik ve Savona’da, 17. yy. da ise Fransa Marseilles’da bazı sabun imalatçıları ortaya çıkmaya başlamıştır. 18. yy. da Michel Eugene Chevreul’un gerekli kimyasal formülleri ortaya bilimsel olarak sabun yapımı gerçekleşmiştir. Bundan sonra sabun imalatçılığı bütün Avrupa ve Kuzey Amerika’ya kadar yayılmıştır. 19. yy. da buhar makinesinin icadıyla sabun yapımı çok büyük endüstriyel bir sektör haline gelmiştir. 1907 yılında bir Alman firması “Persil” adında yeni bir ürününün marketlerde yerini almasıyla yüzyıllar boyunca kullanılan sabun, deterjan kavramına dönüşmüştür. Persil, sabunda bulunan maddelere ilave olarak sodıum perborate içermekteydi. Bundan dolayı adı Perborate + Silikat yani “PERSIL” olmuştur. Sabunun sert sularda eritildiği zaman yeterince köpürmemesi nedeniyle 1930 yılında ABD’de ilk deterjanlar yapılmaya başlanmıştır. Ve o zamandan bu yana deterjan yapımı başlı başına bir sanayii dalına dönüşmüştür.

1950'li yıllarda toz bulaşık deterjanları, sıvı çamaşır deterjanları, sıvı elde bulaşık deterjanları, çamaşır yumuşatıcılar ve oksijen ağartıcılı deterjanlar 1960’lı yıllarda önyıkama için kir ve leke çıkarıcılar, 1970’li yıllarda sıvı el sabunları çamaşır yumuşatıcıları ve yumuşatıcılı deterjanlar, 1980’li yıllarda soğuk suda çözünebilen deterjanlar ve bulaşık makineleri için sıvı bulaşık deterjanları, 1990’lı yıllarda ise ultra toz ve sıvı detarjanlar, ultra yoğunlaştırılmış çamaşır yumuşatıcılar, bulaşık makineleri için jel bulaşık deterjanları market raflarındaki yerlerini almışlardır.

DETERJAN ÜRETİMİ

Deterjanlar kullanım amaçlarına göre sıvı veya toz deterjan olarak üretilmektedirler. Deterjanda bulunan yüzey aktif madde ve kuvvetini artıran “yapıcı” maddelerin oranı dokuma yıkamasında aynıdır. Sıvı deterjanda ise mineral kirinin az olduğu bulaşıklarda yüzey aktif maddenin oranı arttırılmaktadır. Yağlı kirleri yüzey aktif madde, katı tanecikleri ise yapıcı çözmektedir.

Toz deterjan üretiminde, temel deterjan maddesinden, köpük arttırıcı, yapıcı ve düzeltici kullanılarak bir hamur yapılır ve bu karışım bir kurutma kulesinde püskürtme yardımıyla kurutularak içi boş, toz kürecikler haline getirilir. Sıvı deterjanın üretimi ise toz deterjana oranla daha basittir.

 

DETERJAN KATKI MADDELERİ

- Kompleksleştiriciler

- Ağartıcılar ve Stabilizatörler

- Korozyon önleyiciler

- Optik beyazlatıcılar

- Kolloidal taşıyıcılar

- Köpük ayarlayıcılar

- Dolgu maddeleri

- Dezenfektanlar

- Parfüm

- Ovucular, enzimler ve diğer aktif madde katkıları

 

DETERJANIN ZARARLARI

Günlük hayatımızda temizlik ve hijyen amacıyla sıklıkla kullandığımız deterjanın zararları olduğu bilinmektedir. Cilt üzerinde egzama ve mantar gibi hastalıklara sebep olmasının yanı sıra, içme suları ve deterjanla temizlenen bulaşıklarda kalan deterjan atıkları yoluyla da sindirim sisteminde de rahatsızlıklara neden olmaktadır. Ayrıca, deterjanlar kullanıldıktan sonra biyolojik olarak parçalanmadıkları için çevre kirliliğine de sebep olmaktadır.

 

SIVI DETERJAN

Türkiye'de çeşitli küçük atolyelerde sıvı deterjan üretimi yaygın şekilde yapılmaktadır. Ancak işin biraz daha derinine inilecek olunursa Lever, Benckiser gibi büyük firmalar tarafından sıvı deterjan üretimi ciddi şekilde yapılmaktadır.
Türkiye'de sıvı, toz ve krem deterjanların büyük bir kısmı, sektörde faaliyet gösteren 6 büyük firma tarafından üretilmektedir. Ülkemizde deterjan tüketiminin yılda 300. 000 ile 350. 000 ton civarında olduğu tahmin edilmektedir. Fakat, gerek deterjan üretim kapasitelerinin artışı, gerekse LABSA üreticisi olan firmaların kendi ürettikleri LABSA’yı, özellikle ihracat artışı dolayısıyla hem ihraç etmeleri hem de kendi deterjan üretiminde kullanmaları LABSA’ya olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır.


Detaylı Bilgi

Alkamineral

Portatif ve Musluk tipi  Alkali Su iyonizerleri şebeke ve damacana  sularında bulunan her türlü yabancı maddeyi arındıran ve içilen suyu daha faydalı hale getiren ev ya da işyeri kullanımına uygun kaliteli yaşam ürünleridir. Sularda bulunan mikropların ve bakterilerin yok edilmesi için kullanılan klor vb dezenfektanlar, sulara karışan her türlü yabancı madde ve serbest radikaller hastalıklara ve erken yaşlanmaya sebep olur. Su iyonizerleri ise filtreleri yardımıyla bu yabancı maddeleri arındırarak suyu çok daha yumuşak, kaliteli, sağlıklı ve fonksiyonel hale getirir. İyonize ve pH’ı yükseltilmiş su, vücudun hücre seviyesinde yenilenerek genç, sağlıklı ve diri kalmasına yardımcı olur. 

Alkali iyonize suyun faydaları:

  • Alkali iyonize su, mükemmel bir bağışıklık sistemi koruyucusudur.
  • Antioksidan yapısıyla vücuttaki asit/alkali dengesini korur.
  • Mikro yapısı ile hücrelerde mükemmel nemlenme (hidratasyon) sağlar.
  • Vücudun hücre seviyesinde yenilenerek genç, sağlıklı ve diri kalmasına yardımcı olur.
  • İçerdiği yüksek değerde negatif iyonlar ile hastalıklara ve erken yaşlanmaya sebep olan "serbest radikal"leri temizler.
  • Vücudumuzda uzun yıllar biriken asidik toksinleri nötralize ederek arınmaya yardımcı olur.
  • İç filtre ve ön filtreler şehir suyunda bulunabilecek çeşitli kirlilikleri arındırır

Daha Detaylı Bilgi İçin : http://www.alkamineralsu.com


Detaylı Bilgi

Radical Waters

Radical Waters Industrial & Intermediate Hijyen Yönetimi Jeneratörleri (cihazları) Elektrokimyasal açıdan Aktif edilmiş (ECA) Su çözeltileri üretir. Bu çözeltiler %100 doğal olup geleneksel temizlik ve dezenfeksiyon kimyasalları için düşük maliyetli ve çevreyle dost bir ikamedir.
Anolit ve Katolit çözeltileri, müşteriye özel ihtiyaçlara göre üretilip yerinde muhafaza edilir.
Anolit, kanıtlanmış doğal bir dezenfektan ve geleneksel sodyum hipokorür “beyazlatıcı” tipi kimyasalların ve klorin bazlı temizlik maddelerinin ikamesi iken Katolit, kostik deterjan bazlı kimyasalların yerine geçer.
Daha Detaylı Bilgi İçin : http://www.radicalwatersturkey.com/

Detaylı Bilgi

INDUCT 2000

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

INDUCT 10000

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

HABERLER

Korona Virüsünden nasıl koruyabilirsiniz?

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

Deterjansız çamaşır yıkamak mümkün mü?

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

Ozon Cihazı Nedir? Nasıl Kullanılır

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi

Ozonla Dezenfeksiyon kullanımı hakkında

Binalar (Hasta Bina Sendromu)

Alerjinizin nedeni ofis olabilir Alerjik hastalıklar, alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları olarak sayılabilir. Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır.

Teknoloji geliştikçe alerjik hastalıklar da artıyor mu? Evet, teknoloji arttıkça daha da yoğunlaştığını görüyoruz. Alerjik hastalıkların sıklığı, teknolojinin gelişimine paralel olarak artıyor. Kişilerin kapalı ve dar alanlarda topluca bulunmaları, açık sahada çalışmaktan ofiste çalışmaya dönüş, halı döşemeler,  katkı maddesi içeren hazır gıdaların tüketilmesi, ofislerde kullanılan havalandırma ve ısıtma sistemleri gibi faktörler sonucu alerjik hastalıklar, endüstrileşmiş yöreler ve kentlerde daha sık görülmeye başlandı.

Nedir bu hastalıklar? Alerjik burun nezlesi ve sinüzit, alerjik göz nezlesi, astım, ürtiker ve egzama gibi alerjik deri hastalıkları... Alerjik hastalıklardan alerjik nezle ve astım açısından enfeksiyonlar, tozlar, sigara dumanı, nem ve halılar büyük önem taşır. Alerjik cilt hastalıkları yönünden yine ofislerde kullanılan karbon ve fotokopi kağıtları, boya, mürekkep gibi malzemeler önemlidir. Hava kirliliği denilince akla yalnızca dış ortamdaki kirlilik değil, iç ortamlardaki (ofis, otel, iş merkezleri vb.) kirliliğin de gelmesi gerekir. İç hava kalitesinin insan performansı üzerindeki etkisi bilinen bir gerçektir.

Alerjik hastalıklar iş ortamlarında nasıl ortaya çıkar? Alerjik hastalıklar bazen bir meslek hastalığı şeklinde ve işyeri ortamında bulunan bir alerjenle temasa bağlı olarak ortaya çıkabilir. Bu açıdan özellikle ofis ortamları risk taşır. Şikayetlerin işe girdikten sonra başlaması, tatil zamanlarında azalması mesleğe bağlı alerjileri düşündürür. Ofis ortamlarında çalışanda binanın yapımında kullanılan malzemeler, yer döşemelerinde kullanılan halılar, bilgisayar tozları, klimalarda kolonize olan bir takım mikroorganizmalar ve tozlar alerji açısından risk taşır. Özellikle alerjik bünyeli kişilerin alerjilerinin tetiklenmesi ve ortaya çıkmasında rol oynar.

Ofis ortamlarının yarattığı başka hastalıklar da var mı? Viral ve bakteriyel solunum yolu enfeksiyonlarına da yol açar ofisler. Dünyada en sık rastlanan ve en fazla iş gücü kaybına yol açan hastalık da bunlardır. Çünkü akciğerler mesleki ve çevresel etkilerin en çok etkilediği organımızdır. Ofislerde havalandırmanın bozukluğu, toplu halde kalabalık olarak bulunma ve sigara içimi bu tarz enfeksiyonların artışına neden olur. Nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar, bu ortamlarda daha hızlı bir şekilde yayılır.

Lejyoner hastalığı Klimalarla bulaşan lejyoner hastalığı denilen tipteki zatürree de ofis ortamında çalışanları tehdit eder. Doğada yaygın olarak bulunan lejyoner hastalığı bakterileri, binaların klima filtrelerine yerleşip kolonize olarak buradan ortam havasına yayılır ve solunum yoluyla bulaşır. Kirlenen havalandırma kanalları aldığı mikroplu havayı temizleyemeden ortama yeniden gönderir. Lejyoner hastalığı bir çeşit zatürreedir.

 

Hasta bina sendromunun belirleri nelerdir?

Sendromun belirtileri arasında baş ağrısı, baş dönmesi, uyuşukluk, yorgunluk hissi, gözlerde sulanma, kaşınma, kızarıklık, burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı, boğazda yanma, boğak kuruluğu, gıcık şeklinde öksürük, göğüste sıkışma hissi, nefes darlığı, cilt kuruluğu, ciltte kaşıntılar, burun kanaması, koku ve tat alma bozuklukları, konsantrasyon güçlüğü bulunmaktadır. Başınız sık sık ağrıyor mu? Dikkatinizi yoğunlaştırmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Nefes alırken zorlanıyor musunuz? Burnunuz sürekli akıyor mu? Kendinizi sürekli yorgun mu hissediyorsunuz? Bu sorulardan ilkinin yanıtını evet olarak verdikten sonra diğerleri için de en ez iki evet’iniz varsa, bir hasta bina sendromu kurbanı olabilirsiniz. Teşhisteki en önemli unsur; çalışılan ortamdan uzaklaşılması halinde belirtilerin ortadan kalmasıdır.

 

ÇÖZÜM: ActivTek

  1. Daha az iş gücü kaybı,daha fazla moral motivasyon :artan verimlilik

  2. Havadaki ve yüzeylerdeki bakteri,virüs,mantar sporlarında maksimum azalma

  3. Salgın hastalıkların etkisini minimuma indirme (mevsimsel grip ve diğer grip türleri)

  4. Rahatsız edici her türlü koku, duman,toz ve alerjen azalması

  5. Temizlik ve Bakım giderlerinde (Merkezi havalandırma kanal temizliği, sık filtre değişimi,tıkanan filtrelerden kaynaklanan daha fazla hava akımı gereksinimi ve doğal olarak artan enerji maliyeti) maksimum düşüş.

 

UNUTMAYIN ORTAMLARDAKİ İKLİMLENDİRME SİZİ TEK BAŞINA HASTA BİNA SENDROMUNDAN KORUMAZ

Hastaneler ve Sağlık ortamlar (Enfeksiyon Kontrol) Bugün   hastanelerdeki birçok  problemin direkt olarak medikal tedavilerden daha çok ortamdaki   mikrop ve bakterilerden kaynaklandığı ispatlanmıştır.  Bu mikrop ve bakteriler  hastane içine  çoğunlukla hastalar tarafından taşınmaktadır..Bu sebeple her ne kadar bir Hastaneler, mikrop ve bakteri yüzey dezenfeksiyonu için çaba  gösterse de maalesef  çoğu zaman mevcut antibiyotiklerin etkinliğini dışında gelişen yeni virüs ve bakteri türleri günlük trafik içinde oluşmakta ve bir çok hayat kaybına sebep olmaktadır. Hasta bakımı sırasında oluşan  Enfeksiyon  riski  bugün hastanelerin  en büyük sorunu haline gelmiştir.. Hastaları için güvenli bir ortam sağlama sorumluluğu ve zorluğuna ek olarak hastaneler dezenfektanlar ve diğer temizleme ürünleri konusunda önemli harcamalar yapmaktadırlar. Bu nedenle, tıbbi profesyoneller için hava temizleyiciler hastaların  tedavisinde güvenli bir ortam sağlaması için çok  önemlidir Sağlık ortamlarında sıkça rastlanan sorunlar;

  • MRSA ve C difficile hasta odalarının her yerinde ve havada bulunur – girintili alanlar  ve özellikle zor ulaşılan bölgeler-

  • Tasarımları gereği birçok hastane doğal koşullardan uzak ,zararlı kimyasallar ve  ilaçlara  güvenerek enfeksiyonların yayılmasıyla  mücadele etmek zorunda kalıyorlar.

  • Pek çok  derin temizlik yöntemi 2-4 saat için odaların ve diğer alanların tahliye edilmesini gerektir.Bu ise pratikte pek mümkün olmaz.

  • Derin temizlenmiş bu alanlar trafiğin başlaması ve odalara hastaların dönmesi ile en kısa sürede tekrar enfekte olabilir

 

ActivePure teknoloji pasif değil -Ulaşması zor bölgeler ve tüm girintili  alanlar dahil olmak üzere ActivePure Teknolojisi kimyasal ilaçlama yapmadan direkt olarak etkisini gösterir. Bu nedenle  perdeler , yataklar ve oda içinde bulunan her türlü mobilya ve diğer yüzeyler en etkin bir şekilde  mikroorganizmalardan arındırılır.

Tüm gün, her gün -  Sessiz ve maksimum etkisi ile , ActivePure  24 saat tüm alanlarda ve hasta odalarında düşük konsantrasyonlarda H2O2  gibi  insan  dostu oksitler yayarak ortam temizliği sağlar.  ActivePure teknolojisi ile aynı zamanda hastanelerdeki banyo ve diğer ıslak alanlarda çok hızlı bir şekilde üreyen bakteri ve mikropların etkisi de minimuma indirilir. 
  İlgili Uygulamalar: Hastaneler, Huzurevleri,  ameliyathaneler , Diş muayenehaneleri, Veterinerler ,Güzellik merkezleri vb. 
  Gıda İşleme ve Catering Sanayileri Bakteri ve mikroplara  maruz kalma endişesi  ile, Tüm  gıda endüstri kuruluşları üretim tesislerinde hijyenik koşulların maksimum düzeyde sağlanabilmesi adına çok ciddi bir çaba sarf etmek zorundadırlar.Pazarda sağlık açısından en ufak bir endişe ve sorun  bile ciddi iş kayıplarına ve cezai müeyyidelere yol açmaktadır. 
  Gıda Sektöründe;

  • bakteri (E-coli, Salmonella vb), virüs ve küf sporlar

  • superbug enfeksiyonları

  • Sürekli yükselen kalite kriterleri korumak

  • Raf ömrünün uzaması  beklentileri

  • Operasyonel verimliliğin artırılması ,israfın ve firenin minimize edilmesi

Konuları maksimum önem taşımaktadır.

Gıda işleme ve catering tesisleri doğadaki  temizlik prosesine  benzeyen , bir kimyasal içermeyen hava ve yüzey arındırma teknolojisi olan ActivPure’la  hava ve yüzeylerden kokuları ve biyolojik tehditleri en etkin şekilde ortadan kaldırır.

Et ve süt işleme sanayi için  teknolojimiz maksimum  yarar sağlamaktadır.. Ürünlerimizin çok kolay montajı ve temizlik gerektirmeyen ve çok az bakımla uzun süre  kullanımı hem İşletmeler hem de ürünleri kullanan tüketiciler açısından maksimum fayda sağlar .En ekonomik  şekilde üretim,paketleme,soğutma,depolama ve atık toplama alanlarında koku ve mikrobial  problemlere çözüm sağlanmış olur.

 

İlişkili Uygulamalar: Gıda Hazırlama hizmetleri, gıda depolama tesisleri, Restoranlar, Kafeler, Barlar ..........

Ağırlama ve Eğlence Endüstrisi

Bu sektörlerde, İç Hava Kalitesi  doğrudan müşteri memnuniyeti ve doğal olarak ticari varlığın devamı için en önde gelen konulardan biridir.  Isıtma, soğutma ve havalandırma sistemlerinin yetersiz performansı ,koku ve hijyen koşullarında yaşanan sorunlar  hem müşteriler  hem de  personelin sağlığı açısından ciddi riskler taşır.

Bu sektörlerde yaşanan  bazı sorunlar  şunlardır:

Yüksek Yoğunluklu kişi sayısı: Ağırlama ve eğlence tesislerinde küçük alanlarda normalden daha çok kişinin hizmet alması söz konusu olduğu için daha çok koku ve hava kirliliği sorunu yaşanır. Ayrıca yüzeylere taşınan mikro-organizmaların tehdidi bu mekânlarda salgın hastalıkların etkisini diğer yerlere oranla daha çok arttırır. Yetersiz HVAC sistemleri – Bu mekanlarda çok yüksek  doluluk seviyeleri maalesef  havalandırma sistemlerinin tasarlanmış oranlarını zaman zaman aşabilir.Havalandırma sistemlerinin yetersiz kalması  özellikle barlar ,cafeler,restaurantlar , konferans salonları, otel  diğer alanlarda ciddi koku ve hijyen problemi yaşanmasına sebep olur Kirletici getirici faaliyetler-malzemeler -  Halı , mobilya, boya ve dekorasyon malzemeleri bu mekanlarda havadaki uçucu gazların etkisini ve rahatsız edici  kokuları arttırarak ciddi problem oluşturur.  Ayrıca yemek  pişirme  faaliyetleri havada  koku ve insan sağlığına zarar veren kirlilik miktarını en üst seviyelere taşır.

Geleneksel olarak, çözümün  zararlı kimyasal madde veya verimsiz filtreler kullanılarak sağlanmasına çalışılmakla beraber   birçok durumda  tekrarlanan bu  uygulamalar ve yüksek bakım gerektiren bu pasif çözümler  sorunu kaynağında  çözemediği için hem yüksek maliyet hemde daha zararlı etkileri beraberinde getirir.

ActivTek ürünler  tüm boyutlardaki  binalar  için,  hava kalitesi sorunlarının temel nedeni ortadan  kaldıran doğal ve AKTİF bir çözüm sağlar. Ürün yelpazemiz  odalar ve  tüm katlarda bağımsız veya merkezi havalandırma kanallarına monte edilerek kullanılan ürünleri içerir.

 

İlişkili Uygulamalar: Otel, motel, Konferans Salonları , Tiyatrolar, Spor Salonları, Eğlence Merkezleri, Barlar, gazinolar ....

Genel

Okul / Kolejler / Kreş/ Yurtlar

Çocukların akciğerleri  yaklaşık 6-8 yaşlarına kadar   gelişmeye devam eder. Bu süre içinde, çocukların akciğerleri kolayca her türlü kirlilikten  ya da enfeksiyondan  zarar görebilir. Çocuklar vücut ağırlığı kilo başına yetişkinlerden 4 kat daha fazla havayı solurlar . Bu demektir ki çocuklar  nefes aldıkça yetişkinlerden  daha fazla kirletici  teneffüs ederler. Şehirlerde yaşayan çocuklar Trafik  ve endüstri kirliliğine maruz kalırken ,şehir dışında yaşayanlar da toz ve tarım ilaçlarından etkilenir .Dolayısıyla  ebeveynler ve öğretmenler evlerde   ve sınıflarda çocukların akciğerlerini  korumak için özel önlemler almak durumundadırlar.

Çocuk yuvaları  ve okulların çoğu kapalı hava kalitesi ile ilgili ciddi  sorunlar yaşamaktadır .Çünkü küçük bir alanda birçok çocuk sürekli hareket halindedir.  Bina hava kalitesini  yükseltme  imkanları sınırlı olabilir. Özellikle eski binalarda işleme sahipleri ve veliler bile çevresel risklerin çocukların üzerindeki etkisinde gerçek anlamda  farkında olmayabilir. Oysa  hava kalitesi düşük alanlarda nefes darlığı , tıkanıklık  riski ve  bulaşıcı hastalıkların yayılması çok kolay ve süratle etkisini göstererek  çocuklar ve yetişkinler için çok ciddi sağlık problemlerine yol açar. Çocuklar ve çocuk bakımı çalışanları bu sebeplerden dolayı uzun süreler hastalıktan dolayı devamsızlık yaşarlar.

ActivTek , ActivePure teknolojisi ile  havada ve yüzeylerde sağlığa zararlı tüm mikro-organizmaları etkisiz hale getirir istenmeyen kokuları ve dumanı,tozu tüm alanlardan uzaklaştırır.Bu etkin  teknoloji tüm gün, her gün  gelecekteki yetişkinleri  korumak ve sağlıklı bir nesil için hizmetinizdedir.


Detaylı Bilgi


KATEGORİLER

Endüstriyel ve Ticari Ürünler

Activtek - Radical Waters Hava Ozon Temizleme ve Ticari Su Arıtma Cihazları
Detaylı Bilgi


ÜRÜNLER

INDUSTRIAL S1

ECA HİJYEN YÖNETİMİ

Radical Waters Industrial & Intermediate Hijyen Yönetimi Jeneratörleri (cihazları) Elektrokimyasal açıdan Aktif edilmiş (ECA) Su çözeltileri üretir. Bu çözeltiler %100 doğal olup geleneksel temizlik ve dezenfeksiyon kimyasalları için düşük maliyetli ve çevreyle dost bir ikamedir.

 

Anolit ve Katolit çözeltileri, müşteriye özel ihtiyaçlara göre üretilip yerinde muhafaza edilir.

 

Anolit, kanıtlanmış doğal bir dezenfektan ve geleneksel sodyum hipokorür “beyazlatıcı” tipi kimyasalların ve klorin bazlı temizlik maddelerinin ikamesi iken Katolit, kostik deterjan bazlı kimyasalların yerine geçer.

 

“Sistem, CIP bütünlüğünü sağlamak için otomatikleştirilmiş olup
az manüel müdahale gerektir.”
RW Müşteri ifadesi
 


Detaylı Bilgi

pureWash Pro X2

ÇAMAŞIR YIKAMADA DEVRİM

DETERJAN, YUMUŞATICI VE SICAK SUYA SON!

% 99.99 HİJYEN SAĞLAYAN VE DETERJANIN ÇIKARTTIĞI TÜM LEKELERİ ÇIKARTAN EN SON TEKNOLOJİ ÜRÜN.

Ev Tipi Çamaşır Makinesi Gelişmiş Oksitleme

Radyan Katalitik İyonlaştırma Sistemi

Greentechenv pureWash™ sistemi Ev Tipi Çamaşır Makinesi Gelişmiş Oksitleme Radyan Katalitik İyonlaştırma Sistemi

pureWash nispeten yeni bir çamaşır yıkama teknolojisini aldı ve geliştirdi!

Ozon otellerde, ticari çamaşırhanelerde ve hastanelerde 10 yılı aşkın süredir kullanılıyor ve mükemmel sonuçlar veriyor.

pureWash Gelişmiş Oksitleme Teknolojisi doğanın en güçlü ve dezenfektan teknolojilerinden altı tanesini çamaşırlarınızın temizliğine uyguluyor.

pureWash Pro X2, kalıntıları çözen ve temizleyen ve tüm çamaşırlarınızı temizleyen, dezenfekte eden ve kokusunu gideren% 100 güvenli, doğal oksidasyon uygulayarak çamaşır makinenize giren suyu dönüştürür. pureWash Pro X2, kompakt ve kolay kurulabilen bir sistemde büyük ölçekli hastane teknolojisini evinize getiriyor.

Sadece çamaşır makinenize bir kez bağlayın ve pureWash yıkama döngünüzün çalışmasına otomatik olarak tepki verir. Düzenli kullanım, çamaşırlarınızı sağlıklı ve taze tutarken enerji ve paradan tasarruf etmenizi sağlar.


Detaylı Bilgi

UV Işık Dezenfekte Çubuğu QBA-05

Bu teknoloji yıllardır hastanelerde ve fabrikalarda kullanılmaktadır ve tamamen güvenlidir.
Şimdi, QBA-05 daha iyi, daha sağlıklı bir temizliğin gücünü avucunuzun içine koyuyor.
Ultraviyole (UV-C) ışığı, çoğu ev yüzeyindeki ve eşyadaki bakteri, virüs, mantar, küf, koku ve daha fazlasını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. QBA-05 alkolün yapamayacağı bakteri ve mikropları temizler.

 

  • Koruyun - Gelişmiş UV-C ışık teknolojisi ile aileniz ve eviniz.
  • Etkili - Bakteri ve virüslerin% 99,9'unu hızlı öldürür.
  • Kullanışlı - Bir tıklama ile istediğiniz her şeyi sterilize edin .
  • Çevre Dostu - Atık antibakteriyel mendillere gerek yoktur.
  • Taşınabilir  - Yanınıza alın ve hareket halindeyken sterilize edin.

Bu teknoloji yıllardır hastanelerde ve fabrikalarda kullanılmaktadır ve tamamen güvenlidir.
Şimdi, QBA-05 daha iyi, daha sağlıklı bir temizliğin gücünü avucunuzun içine koyuyor.
Ultraviyole (UV-C) ışığı, çoğu ev yüzeyindeki ve eşyadaki bakteri, virüs, mantar, küf, koku ve daha fazlasını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. QBA-05 alkolün yapamayacağı bakteri ve mikropları temizler.

Gelişmiş UV teknolojisi, Sanityzr ™ PRO'nun cep telefonlarından makyaj fırçalarına ve günlük ev eşyalarına kadar her şeyi sterilize etmesini mümkün kılar.

UV ışığı güçlü ve güçlüdür, bu nedenle lütfen aşağıdaki güvenlik önerilerine uyun:

İnsanlarda, evcil hayvanlarda veya bitkilerde kullanmayın.
UV ışığına asla doğrudan bakmaya çalışmayın
Cihazı çocuklardan uzak tutun.

Özellikler:

  • UV dalga boyu : 260-280nm
  • Optimal sterilizasyon mesafesi : 3-10 cm
  • Optimal sterilizasyon süresi : 10-20 saniye
  • Boyut : 35 x 4 x 3,5 cm
  • Güç : 1.8 W
  • Paket içerir : 1 x QBA-05 + 1 x USB Şarj Cihazı

 


Detaylı Bilgi

Katlanır UV-800 Taşınabilir UV Sterilizatör

Araştırmacılar, geniş spektrumlu UV ışığının aslında sağlıkta bozulmaya yol açabilecek birçok istenmeyen hastalığa ve hastalığa neden olabilecek bakteri ve virüsleri öldürdüğünü doğruladı . Tıp alanı, cerrahi ekipmanların dekontaminasyonu için kullanır.

Ultraviyole (UV-C) ışığı, çoğu ev yüzeyindeki ve eşyadaki bakteri, virüs, mantar, küf, koku ve daha fazlasını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Alkolün yapamayacağı bakteri ve mikropları temizler.
 
  • Koruyun - Gelişmiş UV-C ışık teknolojisi ile aileniz ve eviniz.
  • Etkili - Bakteri ve virüslerin% 99,9'unu hızlı öldürür.
  • Kullanışlı - Bir tıklama ile istediğiniz her şeyi sterilize edin .
  • Çevre Dostu - Atık antibakteriyel mendillere gerek yoktur.
  • Taşınabilir  - Yanınıza alın ve hareket halindeyken sterilize edin.

Bu teknoloji yıllardır hastanelerde ve fabrikalarda kullanılmaktadır ve tamamen güvenlidir.
Şimdi, daha iyi, daha sağlıklı bir temizliğin gücünü avucunuzun içine koyuyor.
Ultraviyole (UV-C) ışığı, çoğu ev yüzeyindeki ve eşyadaki bakteri, virüs, mantar, küf, koku ve daha fazlasını ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Alkolün yapamayacağı bakteri ve mikropları temizler.

Bu UV ışık çubuğu, ekipman, telefon, alet, oyuncak ve herhangi bir sert yüzey gibi temas ettiğiniz her şeyi pratik olarak sterilize etmek ve sterilize etmek için kullanılabilir .

Yüzeyin virüs veya bakteri içermediğinden emin olmak istediğinizde, sanitzer çubuğu tamamen dezenfekte edilir.

UV ışığı güçlü ve güçlüdür, bu nedenle lütfen aşağıdaki güvenlik önerilerine uyun:

İnsanlarda, evcil hayvanlarda veya bitkilerde kullanmayın.
UV ışığına asla doğrudan bakmaya çalışmayın
Cihazı çocuklardan uzak tutun.

Sprey ve mendillerin aksine, Mini UVC dezenfektanı çok az bekleme süresi gerektirir. Sadece kalıntıları yüzeyden çıkarın ve sanitasyonu temizlemek için asayı doğrudan alanın üzerinden geçirin - kimyasal madde yok, karışıklık yok!

Özellikler:
  • Ürün boyutu: L125 x G35 x Y25 mm
  • Paket büyüklüğü: L135 x W75 x H30 mm
  • UV-C Lamba: 2W lamba ömrü: <20000 saat
  • Işın yoğunluğu: > 2500uw / ​​cm2
  • UV Dalga Boyu: UV-C 253.7nm
  • Gerilim: USB 5v
  • Akım: 400mA / 4AAA pil 6V
  • Çalışma ortamı: 0 ila 50 ℃.

Detaylı Bilgi