Site İçi Arama: "imalat"

Site içerisinde arama sonucu 4 sonuç bulundu.

İÇERİK

INTERMEDIATE S1

Temel ürün kalitesine uygunluk, yapı, aroma ve estetik çekiciliğin yanı sıra yüksek verimde işleme, bitmiş mamulün mikrobiyal güvenliğini sağlamak için büyük ölçüde optimum hijyen standartlarının sağlanmasına dayalıdır. Uzun zamandır var olan biyosidal çözümlere müdahale, normal çalışma saatlerinde yapılan uygulamalara sınırlandırılmıştır. Piyasada var olan çok sayıdaki ürün ve onların ilgili aktif muhteviyatları, verimlilik, kullanım kolaylığı, etkinlik, güvenlik ve “yeşil” özellikleri açısından pek çok ilgi çekmiştir.

 

Doğal çözelti

Elektro açıdan Aktif Edilmiş Su (ECA) çözeltileri için Haziran 2006’da SABS’dan tam güvenlik ve antimikrobiyal etkinlik akreditasyonu alan Radical Waters, hassas üst düzey ürün gamlarına özel gıda derecesi çözeltiler sunabilmektedir. Aktivasyon sonrası su molekülünde oluşturulan benzersiz özellikler, son derece kuvvetli ve çevreyle dost dezenfekte edicilerle sonuçlanmakta olup imalat prosesinin bir parçası olarak veya doğrudan nihai üründeki bir muhteviyat olarak kullanılabilir.

Sıradan dezenfektanlar ve işleme kimyasallarıyla karşılaştırıldığında ECA, aktivasyon prosesinde sadece doğal elementleri kullanır ve insanlara karşı toksik olmadığı, tamamen güvenli olduğu ve aynı zamanda bakteriler, sporlar, virüsler, mayalar (wild strains) ve küflere karşı da bilinen dayanıklılık olmaksızın öldürücü olduğu defalarca kanıtlanmıştır.

 

Üstün Gıda Güvenliği

Gıda Güvenliği, hafife alınmaması gereken bir konu olup mevzuatlara uyum ve şöhret açısından şirketin sosyal sorumluluğu üzerinde önemli bir etkisi vardır. ECA aşağıdaki hususlara dikkat çeker:

ECA, muhteviyat, dezenfektan ve etkili su işleme çözeltisi olarak etkindir.

ECA, toksik değildir, durulama gerektirmez, leke bırakmaz ve nihai ürünün beslenme durumunu etkilemez.

ECA prosesi, çözeltilerin gerçek zamanlı ölçümünü, denetlenmesini ve kontrolünü sağlar ve bu da mikrobiyal yok edimin etkinliğini gösterir.

ECA, gıdayla geçen hastalık oluşumlarını tehlikeli bakterileri %99.99’a kadar ortadan kaldırarak azaltır ve aynı zamanda optimum nihai ürün kalitesi sağlar ve kontaminasyon ve bozulma derecelerini düşürür.

Gelişmiş Biyofilm kontrolü – dolayısıyla en büyük kontaminasyon kaynaklarından birini ortadan kaldırır

ECA’nın, geniş spektrumlu biyosidal aktivitesi, hızlı sanitasyon süreleri, yüzey biyofilmleri dökümü ve hızlı drenajı vardır.

Gelişmiş atık yönetimi – işlenmiş su, döküm sonrası su haline gelir.

İşlemleri ve prosesleri basitleştirerek daha büyük tasarruf sağlar “tek çözelti çoklu uygulama.
 


Detaylı Bilgi

INTERMEDIATE S1

Biyofilmler; yaş, nemli ortamlarda biriken yapışkan tabakalardır. Genelde temizlenmesi zor olup göze hoş görünmez ve daha da önemlisi Listeria da dahil hem patojen hem de gıda bozan organizmalar içerirler. Şu anda biyofilm kontrolü genelde klor bazlıdır. Biyofilmin, MRSA ve antibiyotiklere benzer şekilde geleneksel klor-bazlı ürünlere dayanıklı hale gelmiş olduğu kanıtlanmış bir gerçektir. Gıda işlemede bu klor-bazlı sanitizerler üzerinde beklemekte olan kısıtlamalarla birlikte daha fazla gıda imalatçısı, Elektro-Kimyasal açıdan Aktif Su veya bizim deyimimizle ECA kullanımının sunduğu çözümlerle ilgilenmektedir.

 

Doğal bir Süreç

Sıradan dezenfektan ve deterjanlarla karşılaştırıldığı zaman ECA sadece aktivasyon sürecindeki doğal elementleri kullanır ve tamamen güvenli olduğu ve insanlara karşı toksik olmadığı aynı zamanda da bakteri, spor, virüs, mantar, maya (wild strain) ve küflerin kontrolü açısından da son derece etkili olduğu defalarca kanıtlanmıştır. Biyofilmin ortadan kaldırılması ve kontrolündeki kanıtlanmış etkinliğine ek olarak biyofilm, ECA’yı fabrika veya tesis kapsamında en yüksek hijyen standartlarını koruyarak ve kontaminasyonunun önlenmesinde güçlü bir müttefik yapmaktadır.


Detaylı Bilgi

pureWash Pro X2

DETERJAN NEDİR?

Petro-Kimya ürünlerinden elde edilen, temizleme ve arıtma gibi işlemlerde kullanılan, toz, sıvı ya da krem şeklinde olabilen kimyasal maddelere ''Deterjan'' denilmektedir. Deterjan, kir sökücü anlamına gelmektedir ve sabun dışındaki temizliyicilerin tümü deterjan sınıfına girmektedir.

Deterjanların yoğun bir şekilde kullanımına II. Dünya Savaşı sırasında başlanılmıştır. Fakat deterjan temizlik amacıyla değil, sabun yapımında kullanılan yağlar, askeri araç ve silahları yağlamak amacıyla kullanılmıştır. Deterjan, sabun gibi kirleri, yağ lekelerini sökerek bunların suda asılı durumda kalmalarını sağlamaktadır. Deterjan sabunun yaptığı her işi yapabilse de sabun birçok kullanım alanında deterjanın yerini alamamaktadır.

Deterjan, suyun yüzey gerilimini azaltarak, temizlenecek nesnenin içine girmektedir. Bu şekilde kirler ve yağlar oldukları yerlerden çıkarak tekrar kirlerin nesneye yapışmasını önlemektedir. Deterjanın en önemli özelliklerinden biri de köpüklenmedir. Deterjanlar sert sularda bile kolayca köpürebilen bir yapıya sahiptir.

DETERJAN TARİHİ

15. yy. da İtalya, Venedik ve Savona’da, 17. yy. da ise Fransa Marseilles’da bazı sabun imalatçıları ortaya çıkmaya başlamıştır. 18. yy. da Michel Eugene Chevreul’un gerekli kimyasal formülleri ortaya bilimsel olarak sabun yapımı gerçekleşmiştir. Bundan sonra sabun imalatçılığı bütün Avrupa ve Kuzey Amerika’ya kadar yayılmıştır. 19. yy. da buhar makinesinin icadıyla sabun yapımı çok büyük endüstriyel bir sektör haline gelmiştir. 1907 yılında bir Alman firması “Persil” adında yeni bir ürününün marketlerde yerini almasıyla yüzyıllar boyunca kullanılan sabun, deterjan kavramına dönüşmüştür. Persil, sabunda bulunan maddelere ilave olarak sodıum perborate içermekteydi. Bundan dolayı adı Perborate + Silikat yani “PERSIL” olmuştur. Sabunun sert sularda eritildiği zaman yeterince köpürmemesi nedeniyle 1930 yılında ABD’de ilk deterjanlar yapılmaya başlanmıştır. Ve o zamandan bu yana deterjan yapımı başlı başına bir sanayii dalına dönüşmüştür.

1950'li yıllarda toz bulaşık deterjanları, sıvı çamaşır deterjanları, sıvı elde bulaşık deterjanları, çamaşır yumuşatıcılar ve oksijen ağartıcılı deterjanlar 1960’lı yıllarda önyıkama için kir ve leke çıkarıcılar, 1970’li yıllarda sıvı el sabunları çamaşır yumuşatıcıları ve yumuşatıcılı deterjanlar, 1980’li yıllarda soğuk suda çözünebilen deterjanlar ve bulaşık makineleri için sıvı bulaşık deterjanları, 1990’lı yıllarda ise ultra toz ve sıvı detarjanlar, ultra yoğunlaştırılmış çamaşır yumuşatıcılar, bulaşık makineleri için jel bulaşık deterjanları market raflarındaki yerlerini almışlardır.

DETERJAN ÜRETİMİ

Deterjanlar kullanım amaçlarına göre sıvı veya toz deterjan olarak üretilmektedirler. Deterjanda bulunan yüzey aktif madde ve kuvvetini artıran “yapıcı” maddelerin oranı dokuma yıkamasında aynıdır. Sıvı deterjanda ise mineral kirinin az olduğu bulaşıklarda yüzey aktif maddenin oranı arttırılmaktadır. Yağlı kirleri yüzey aktif madde, katı tanecikleri ise yapıcı çözmektedir.

Toz deterjan üretiminde, temel deterjan maddesinden, köpük arttırıcı, yapıcı ve düzeltici kullanılarak bir hamur yapılır ve bu karışım bir kurutma kulesinde püskürtme yardımıyla kurutularak içi boş, toz kürecikler haline getirilir. Sıvı deterjanın üretimi ise toz deterjana oranla daha basittir.

 

DETERJAN KATKI MADDELERİ

- Kompleksleştiriciler

- Ağartıcılar ve Stabilizatörler

- Korozyon önleyiciler

- Optik beyazlatıcılar

- Kolloidal taşıyıcılar

- Köpük ayarlayıcılar

- Dolgu maddeleri

- Dezenfektanlar

- Parfüm

- Ovucular, enzimler ve diğer aktif madde katkıları

 

DETERJANIN ZARARLARI

Günlük hayatımızda temizlik ve hijyen amacıyla sıklıkla kullandığımız deterjanın zararları olduğu bilinmektedir. Cilt üzerinde egzama ve mantar gibi hastalıklara sebep olmasının yanı sıra, içme suları ve deterjanla temizlenen bulaşıklarda kalan deterjan atıkları yoluyla da sindirim sisteminde de rahatsızlıklara neden olmaktadır. Ayrıca, deterjanlar kullanıldıktan sonra biyolojik olarak parçalanmadıkları için çevre kirliliğine de sebep olmaktadır.

 

SIVI DETERJAN

Türkiye'de çeşitli küçük atolyelerde sıvı deterjan üretimi yaygın şekilde yapılmaktadır. Ancak işin biraz daha derinine inilecek olunursa Lever, Benckiser gibi büyük firmalar tarafından sıvı deterjan üretimi ciddi şekilde yapılmaktadır.
Türkiye'de sıvı, toz ve krem deterjanların büyük bir kısmı, sektörde faaliyet gösteren 6 büyük firma tarafından üretilmektedir. Ülkemizde deterjan tüketiminin yılda 300. 000 ile 350. 000 ton civarında olduğu tahmin edilmektedir. Fakat, gerek deterjan üretim kapasitelerinin artışı, gerekse LABSA üreticisi olan firmaların kendi ürettikleri LABSA’yı, özellikle ihracat artışı dolayısıyla hem ihraç etmeleri hem de kendi deterjan üretiminde kullanmaları LABSA’ya olan talebin hızla artmasına neden olmaktadır.


Detaylı Bilgi

KATEGORİLER

Demogrup

Demogrup olarak imalat ve ithalatımızı yaptığımız sağlık teknoloji ürünleri
Detaylı Bilgi